Sirius Open

Međunarodni turnir tenisača u kolicima krajem lipnja u Zagrebu

15.06.2016 u 10:42

Bionic
Reading

Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta, izrazio je podršku turniru

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 24. do 26. lipnja održati Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se tradicionalno održava već sedmu godinu na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 37 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 27 tenisača, a u ženskoj 6 tenisačica.

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno 8 natjecatelja od kojih je Anto Joskić najbolje rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 119. mjestu ITF-ove rang-ljestvice: 'za razvoj tenisa u kolicima u Hrvatskoj izuzetno su važni turniri, kao što je Sirius Open, koji pridonose popularizaciji našeg sporta u Hrvatskoj, a isto tako hrvatskim igračima daju mogućnost da igraju međunarodne turnire i skupljaju iskustvo te međunarodne bodove. Uvijek rado dolazim na Sirius Open jer smatram da je jedan od najbolje organiziranih turnira na touru što potvrđuju i drugi igrači. Veselim se i ovogodišnjem izdanju te pozivam sve da dođu podržati turnir i igrače'.


Organizatori planiraju nastaviti tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh koji i sam direktor turnira Bojan Kovač rado ističe: 'naši igrači prepoznali su trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na zavidnoj razini. Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen među najbolja 3 turnira u svijetu, po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju'.

Borna Ćorić
na svojoj je Facebook-stranici u videu pozvao fanove da dođu na turnir i daju podršku tenisačima u kolicima.

Tenis u kolicima slijedi jednaka pravila kao i klasičan tenis, s razlikom da se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima i dopuštena su dva odskoka loptice. Sirius Open turnir predstavlja jedini takav turnir u Hrvatskoj te jedan od 160 međunarodnih turnira koji će biti održani u sklopu UNIQLO Wheelchair Tennis Toura.


Više informacija o turniru možete saznati na web-stranici i Facebook-stranici Sirius Open