bračna potpora

Među donatorima HDZ-a i Božinovićeva supruga: Od samozatajne zubarice 10.000 kn

Bionic
Reading

Kao posljednja na popisu 165 donatora predizborne kampanje HDZ-a, u prvom financijskom izvješću dostavljenom Državnom izbornom povjerenstvu, navedena je Jasna Božinović s iznosom od 10 tisuća kuna. Radi se o supruzi potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića

Jasna Božinović stomatologinja je s vlastitom privatnom ordinacijom u Zaprešiću, a prema suprugovoj imovinskoj kartici tako zarađuje 192 tisuća kuna godišnje. Radi se o samozatajnoj ženi koja se rijetko pojavljuje u javnosti.

Bračni par Božinović živi u Zaprešiću, gdje imaju stan i poslovni prostor, a nasljedstvom su dobili još i trećinu kuće na Pagu te trećinu većeg šumskog zemljišta i drugih manjih nekretnina u Tivtu u Crnoj Gori. Imaju i dosta kredita: u bankama su se zadužili za 664 tisuće kuna, 77 tisuća franaka i 16 tisuća eura, dok su s druge strane uštedjeli 55 tisuća eura. Imaju dva automobila, oba stara desetak godina.

HDZ je, inače, do 27. lipnja prikupio 1.755.255 kuna donacija. Na listi donatora brojni su dužnosnici te stranke. Najviše su u toj kategoriji donirali Gordan Grlić Radman i Željko Reiner, i to po 30 tisuća kuna, a široke ruke bio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s donacijom od 20.000 kuna.

HDZ donacije by Tportal.hr on Scribd