čista pobjeda

Mediji u Srbiji i BiH: Hrvatska potvrdila status nogometne velesile

17.12.2022 u 18:50

Bionic
Reading

Hrvatska je brončanu medalju na prvenstvu u Kataru protiv Maroka izborila pobjedom čistom kao suza. a njezini nogometaši još su jednom dokazali da pripadaju svjetskom nogometnom vrhu, gotovo je jedinstvena ocjena medija u BiH nakon utakmice za treće mjesto

U tekstu pod naslovom "Hrvatski osvojili treće mjesto na SP-u i potvrdili da su nogometna velesila" portal Klix piše da je ovakvim ishodom sjajna generacija predvođena Zlatkom Dalićem ostvarila novi veliki uspjeh.

Portal je utakmicu opisao kao sjajnu ističući da je već sam njezin početak bio impresivan.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

"Vatreni treći na svijetu", objavio je portal "Dnevnog avaza" koji navodi da je ta pobjeda ostvarena zahvaljujući sjajnim zgodicima Gvardiola i Oršića.

"Oslobođenje" pak piše da je Hrvatska na samom početku utakmice djelovala fenomenalno, a potom je sigurnom igrom došla do pobjede.

  • +184
Slavlje navijača diljem Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Banjolučke "Nezavisne novine" podsjećaju da je ovo druga bronca, a treća medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima u nogometu.

SP Katar: Srbijanski mediji - Hrvatska je nogometna sila

Hrvatska je nogometna sila, Vatreni slavili u spektakularnom meču, Maroko srušen za treće mjesto, Suha kvaliteta donijela broncu susjedima - samo su neki od naslova na portalima srbijanskog tiska kojima je u subotu popraćena pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske protiv Maroka na SP u Katru.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

"Svijet vidio zašto su Vatreni: Maroku istorija bez nagrade, Oršić poslao Hrvatsku na postolje", poiše beogradski "Blic"

Portal lista "Danas" pobjedu za treće mjesto na SP-u Katru opisuje naslovom: "Svjetsko nogometno prvenstvo 2022: 'Zoro' Gvardiol i Oršić za novi uspjeh Hrvatske – ponovo treća na svijetu".

"Večernje novosti" konstatiraju: "Nogomet je surov: Maroko i Hrvatska odigrali meč na 'život i smrt', kvalitet donio broncu komšijama".

  • +17
Hrvatska na postolju Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Uz naslov "Hrvatska osvojila brončanu medalju", tabloid "Informer" dodaje: "'Kockasti' ponovo miljenici sreće, Maroko srušen u meču za treće mjesto" ističući da je vratar Dominik Livaković bio "sjajno raspoložen na vratima reprezentacije .

Na portalu "Kurira" ispod nadnaslova "Marokanci nisu uspeli da naprave novu senzaciju" redakcija navodi: "Vatreni slavili u spektakularnoj utakmici, treće mesto na Mundijalu pripada Hrvatskoj".

Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić / CROPIX

Portal Nova S ocjenjuje da je "Maroko u suzama završio bajku na Mundijalu", a tabliod "Alo": "Hrvatskoj bitka za bronzu, 'Vatreni' srušili marokanski san i osvojili treće odličje".

"Oporavili se od Messija, pa Afrikancima srušili snove", navodi portal Mondo uz naslov: "Hrvatska je nogometna sila - opet je osvoijla medalju.