ČISTKE U HŽ-U

Medak i Rogulj suspendirani, najavljeni otkazi

29.07.2009 u 14:27

Bionic
Reading

HŽ-ov direktor ekologije i zaštite Ivan Medak i voditelj splitskoga Područnog odjela zaštite od požara Drago Rogulj s današnjim su danom privremeno udaljeni iz HŽ-a, a pokrenut je i postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, priopćio je HŽ holding

Medak i Rogulj su među petoricom osumnjičenih za teško kazneno djelo opće opasne radnje zbog koje se u Rudinama kod Kaštela 24. srpnja dogodila željeznička nesreća u kojoj je šestero putnika poginulo, a 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno.

HŽ navodi da Povjerenstvo za istragu 'izvanrednog događaja nagibnog vlaka nastavlja rad na terenu, analizira prikupljeni materijal, razgovara sa sudionicima nesreće te provodi druge aktivnosti predviđene svojim ovlastima'.

'Ponovno molimo novinare da imena osoba iz HŽ-a koje su uhićene ili privedene na obavijesni razgovor traže isključivo od mjerodavne policijske uprave kako ne bi bilo krivih interpretacija jer se korištenjem imena bez provjere nanosi šteta tim ljudima i njihovim obiteljima', kaže se u priopćenju.

U HŽ-ovu priopćenju također se napominje da je dionica pruge Perković-Split i dalje zatvorena za sav promet, a putnici se prevoze autobusima.