SAČIĆ O SUSRETU S ČAČIĆEM

'Matušić je budaletina, tužit ću HDZ!'

02.03.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Nakon što HDZ nije uspio oporbu povezati s financiranjem Facebook prosvjednika, vladajući su s oporbom, tj. Radimirom Čačićem, pokušali povezati organizatora braniteljskih prosvjeda Željka Sačića. On pak kategorički odbacuje takve insinuacije HDZ-ovca Frane Matušića, kojeg naziva budaletinom, te kaže: 'S Čačićem sam razgovarao samo o grožđu'

HDZ se posljednjih dana svim silama trudi dvije struje prosvjeda povezati s oporbom. Misli li ta stranka možda da nezadovoljstvo građana i prazni džepovi nisu dovoljan razlog za izlazak na ulicu? Nakon što je sam vrh policije dva dana potvrdio da iza Facebook prosvjeda ne stoji financijski ni organizacijski nijedna stranka, HDZ-ovci su optužbe o zavjeri odlučili prebaciti na braniteljski prosvjed.


Tako je HDZ-ovac Frano Matušić u sinoćnjem središnjem 'Dnevniku' HTV-a, u koji je dospio intervencijom HDZ-ove glasnogovornice Sunčane Glavak, koja je samo sat vremena prije 'Dnevnika' najavila svojega kolegu, rekao da se Željko Sačić sastajao s predsjednikom HNS-a Radimirom Čačićem

Otkud mu ta informacija, Matušić nije otkrio, a više nije znao ni ministar zdravstva Darko Milinović koji je gostovao u 'Dnevniku 3'. No sam, iz HDZ-a optuženi Sačić kaže da zna odakle HDZ-u takva informacija. Kaže da je tajna policija snimala organizatore braniteljskog prosvjeda koji su se tri dana prije subotnjeg prosvjeda sastali u Sačićevoj klijeti te da je HDZ zloporabio njihove informacije.

'Tajna policija nas je snimala i HDZ je zloupotrijebio informacije. Matušić je budaletina ako je to u stanju izjavljivati', odlučno nam je kazao Sačić.

On se, kako kažu HDZ-ovci, s Čačićem sastao u ljetnikovcu Kaštelancu nedaleko Varaždina. Sačić nam je pojasnio da on i šef narodnjaka u tom mjestu imaju klijeti s vinogradima. Čačićev posjed je 500 metara od njegovog, na susjednom brijegu, pojasnio je.

'On automobilom prolazi pored moje kleti i mahnemo si kad se vidimo. S njima sam ranije razgovarao isključivo o grožđu', tvrdi Sačić i dodaje da s njim i Vesnom Pusić ne razgovara o politici jer su 'ideološki na drugom kraju svemira'. Organizator braniteljskih prosvjeda zaključio je da su ga HDZ-ovci oklevetali te najavljuje tužbu protiv Matošića i HDZ-a.

'Pusić je pametna žena, mi za njezinu politiku jesmo opasni'

Zamoljen da komentira izjavu Vesne Pusić da su branitelji opasniji od Pernarovih Facebook prosvjednika, Sačić kaže da je ona potpuno u pravu. 'Ona je pametna žena i to je upravo tako kako je rekla. Mi smo za nju i politiku koja nas u Europsku uniju vodi žedne preko vode puno opasniji', zaključio je.

Simpatizer HSP-a

Na jučerašnju izjavu Zvonimira Trusića iz pokreta Stop progonu hrvatskih branitelja da je politikant, konvertit i lažni mesija, Sačić se nije htio posebno osvrtati. 'Među njima krasnih ljudi, mi imamo zajedničku poveznicu, no na takve niske komentare neću se osvrtati i na uvrede odgovarati uvredama', kaže Sačić.

Ne negira da simpatizira HSP te sve što je ta stranka napravila u Saboru, no kaže da to ne znači da mora potpisati pristupnicu toj stranci.

Nakon vinograda, novi prosvjedi?

Odluku što i kako dalje Sačić je prolongirao za dva tjedna. Kaže ima puno posla u svome vinogradu od pet, šest tisuća čokota. 'Nakon toga ćemo vidjeti. Mi moramo kapital usmjeriti u korist Hrvatske i hrvatske sirotinje', zaključio je.