GOSTOVANJE NA N1

Matić napao Ostojića i naveo da je priča o Lalovcu izašla iz SDP-a

29.01.2017 u 16:53

Bionic
Reading

Predrag Matić, saborski zastupnik SDP-a gostovao je u Točki na tjedan na N1 i komentirao sukobe unutar SDP-a, rekavši da je afera Borisa Lalovca sa suprugom - proistekla iz SDP-a

Opisao je i kako je na sjednici Glavnog odbora postao metom kritika.

'Sjednica je počela, prvo su izašli su neki ljudi i opleti po Fredu da je kriv za pad rejtinga SDP-a, ali to je bilo tako 'spontano' da se vidjelo da je naručeno. Jučer je bila životinjska farma, u kojoj sam bio konj, kerovi koji su me trebali kidati su bili pudlice, a nalogodavci nisu bili svinje nego vjeverice', kazao je Matić.

Upitan je radi li se o Rajku Ostojiću, budući da je on ranije nazivan vjevericom.

'Nisam to znao, ali mislim na njega. Došao je na funkciju, nemam ništa protiv toga, doduše, bili su šalabahter izbori. Vjerujem da on misli da može biti prvak svijeta i nemam ništa protiv toga da on bude i predsjednik države i Sabora i Vlade - navodno mu je i Trump poslao pisma zahvale, jer je poslao svoje šalabahtere u Arizonu, bez kojih Trump ne bi postao predsjednik, a čujem i da se Bašar al-Asad sad povlači s mjesta predsjednika, jer krizu u Siriji samo on može riješiti', istaknuo je Matić, dodajući da mu želi sve najbolje s tim ambicijama.

Upitan zašto je tako ogorčen na svog stranačkog kolegu, kazao je da zna da ga je Milanović šikanirao i ponizio, ali da on tu ništa nije mogao pomoći.

'Oni koji su ušli u Predsjedništvo bez šalabahtera su navodno trn u oku u oku ovoj garnituri, a ja nisam kriv, nego sam na to ponosan. Loše se osjećam u toj ekipi, jer se žele riješiti ljudi. Vidjeli ste - ne prejudiciram ništa - priču o Lalovcu, koja nažalost ima svoj izvor iz naših krugova', kazao je Matić.

Na pitanje da pojasni optužbu da je priča o zlostavljanju supruge potekla iz SDP-a, s obzirom da se ona osobno obratila medijima, navodi: 'Ne, ne. Netko je doveo nju do Bujanca, ali ja to ne želim komentirati', kazao je.

Demantirao je priču o puču u stranci za kojeg je kazao da ga nema. 'Nas 37 zastupnika nitko o tom pojma nema. Mi smo lojalni i više puta sam rekao da mi Bernardić nije izbor za šefa SDP-a, ali je moj predsjednik i ja sam mu apsolutno lojalan dok je predsjednik te stranke' zaključio je Matić.