POVJERENIK ŠEF MLADEŽI

Raspuštena karlovačka gradska organizacija SDP-a

27.01.2017 u 17:39

Bionic
Reading

Predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Damir Mateljan potvrdio je u petak da je Predsjedništvo SDP-a raspustilo karlovačku gradsku organizaciju stranke i za povjerenika imenovalo čelnika Foruma Mladih SDP-a Nenada Livuna, od kojega očekuje da će konsolidirati članstvo do lokalnih izbora u svibnju

Svi su organi gradske organizacije raspušteni, ali i u dosadašnjem gradskom Odboru i Predsjedništvu dovoljno je zdrave jezgre da se uz novo vodstvo organizacija izvuče iz slijepe ulice u kojoj je bila prvenstveno zbog vodstva', izjavio je Mateljan za Hinu. Od povjerenika Livuna očekuje da će s postojećim članstvom iznaći 'rješenje 'b' u kojoj formi izaći na izbore za grad Karlovac'.

Istaknuo je kako SDP-ova Županijska organizacija nema krizu upravljanja te će za župana i Županijsku skupštinu imati kandidate 'koji će se snažno potući za vlast na županijskoj razini', a na izborima očekuje bolje rezultate nego na onim prethodnim. 'Činjenica je da sada u samo dvije lokalne jedinice, u Plaškom i Kamanju, obnašamo vlast, ali sam uvjeren da će taj broj porasti, zajedno s ukupnim brojem vijećnika u Županijskoj skupštini te u gradskim i općinskim vijećima', kazao je Mateljan.

Smijenjeni predsjednik Gradskog odbora Žarko Latković izjavio je Hini kako ga je Predsjedništvo preduhitrilo u namjeravanom podnošenju ostavke te da je odmah po zaprimanju odluke Predsjedništva odgovorio zahtjevom za brisanje iz članstva. 'Potpuno izlazim iz politike, samo ću se kroz civilni sektor nastaviti baviti energetikom i energetskom učinkovitošću', rekao je Latković i dodao kako ga čudi da nije raspuštena i Županijska organizacija' u kojoj vlada rasulo'.