GLAVNI ODBOR SDP-A

Šef SDP-a: Baka iz Slavonije rekla mi je da se zbog HDZ-a živi - nikako

28.01.2017 u 11:44

Bionic
Reading

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, osvrnuo se uoči Glavnog odbora na sto dana Vlade i kazao kako je proputovao cijelu Hrvatsku u zadnjih nekoliko mjeseci te je ispričao kako je putovao i u Slavoniju

'SDP je pokazao u gradovima i općinama u kojima upravlja da upravljamo bolje, kvalitetnije, racionalnije i da ljudi imaju bolju perspektivu razvoja. To je naša dužnost napraviti i sada na lokalnim izborima. Pozivam da se okupimo i motiviramo ljude da izađu na lokalne izbore i pokažemo da nam je Hrvatska važna i da moramo zaustaviti egzodus mladih i radno sposobnih.

U zadnjih 25 godina HDZ je u mnogim sredinama ostavio siromaštvo i iseljavanje. Susrećem se s brojnim ljudima i u jednom slavonskom selu pitam jednu baku kako je. 'Sinko, nikako. Ovdje već 25 godina vlada HDZ, čitava gerneracija mladih otišla je u Irsku, ostali smo samo mi starci, kako može bit?' kazala mi je", rekao je Bernardić, prenosi N1 televizija.

Šef SDP-a naglasio je da SDP mora napraviti sve da takvu Hrvatsku promijeni. Njegov je cilj jedinstveni SDP u kojem nema potlačenih, u kojem nema puča i u kojem se cijeni rad. Želi da svi članovi pokažu kako se radi za Hrvatsku i kako se jača socijaldemokracija.

Tvrdi da u 100 dana Vlade nismo vidjeli ništa osim ignoriranja sukoba interesa, štićenja plagijatorstva i nejasan stav o fašizmu. 'Ponudimo aternativu ovoj lošoj vladi koja nije pokazala ništa. Vlada Andreja Plenkovića nije zaslužila da vodi Hrvatsku, pokažimo da mi to možemo bolje', kazao je Bernardić, kako donosi N1.