'TO JE POLITIČKA PORUKA'

Matić ipak ne odlazi iz Hrvatske, ali prodaje stan kako bi vratio dugove

31.08.2017 u 11:16

Bionic
Reading

Iako je njegova jučerašnja izjava da planira otići iz Hrvatske odjeknula u javnosti, Predrag Matić, nekadašnji SDP-ov ministar branitelja, kaže kako se šalio i da je odlazak, o kojem doista razmišlja, daleko od realizacije. Ipak, stan u kojem živi zaista prodaje kako bi vratio dugove

'Nisam rekao da odlazim, već da razmišljam o tome i stvarno razmišljam. Htio sam poslati političku poruku da se ja, koji relativno materijalno dobro stojim i imam status u društvu, ne osjećam dobro u ovoj zemlji. Onda mogu misliti kako je blagajnici u Konzumu ili kako se osjećaju radnici u tekstilnoj industriji', kazao je Matić za tportal.

Dodao je da ga rijetko tko shvaća, pa tako mnogi nisu shvatili da ne misli ozbiljno napustiti Hrvatsku. Barem ne još.

'Stvarno sam htio poslati poruku da ne želim živjeti u državi u kojoj će Đuro Glogoški biti predsjednik države, Stevo Culej predsjednik Sabora, a Zlatko Hasanbegović predsjednik Vlade', karikira Matić.

Iako ne odlazi iz države, dio o prodaji stana bio je istinit. Matić, prema podacima iz imovinske kartice, posjeduje stan u zapadnom dijelu Zagreba od 91 kvadrat, vrijedan 980 tisuća kuna.

  • +26
Sva lica Predraga Matića Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Da, prodajem stan, a riješio bih time neke privatne kredite i dugove te bih išao u manji', kazao je za tportal.

Prema imovinskoj kartici, Matić ima kredit od sto tisuća kuna iz 2016., za koji mjesečno izdvaja 1500 kuna. Iste godine dignuo je još jedan od 120 tisuća kuna, za koji izdvaja 1600 kuna na mjesec. Posudio je i 30 tisuća eura od obitelji Dolić, kako stoji u imovinskoj kartici, čime je djelomično platio stan.