NEPRAVILNOSTI U MAESTRU

Matanović osporava Uskokove snimke

20.01.2009 u 11:43

Bionic
Reading

Suđenje dužnosnicima Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) i ostalim optuženima u tzv. 'velikom maestru' i danas je odgođeno zbog nedolaska braniteljice drugooptuženog Roberta Peše, bivšeg potpredsjednika Fonda

Odvjetnica Višnja Drenški Lasan sudu je dostavila potvrdu da je zbog bolesti otvorila bolovanje, pa će se suđenje u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera nastaviti u ponedjeljak.

Tada bi se, kao i posljednjih desetak ročišta, na sudu trebale prikazati snimke tajnog praćenja na kojima USKOK temelji svoju optužnicu.

Branitelj prvooptuženog Josipa Matanovića, Branko Šerić, sud je danas izvijestio da je uvidom u spis gdje su pobrojane tajne istražne radnje, u koje spada i snimanje te prisluškivanje okrivljenika, otkrio niz nepravilnosti, s kojima će, najavio je, upoznati i druge nadležne institucije.

U spisu, među ostalim, nisu numerirane stranice, nemoguć je za pregled, pa je Šerić kazao kako sumnja da su iz njega izbačeni neki dijelovi koji su od velike važnosti za obranu.

Bivše potpredsjednike HFP-a te još šestero suoptuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.

Osim za primanje i davanje mita USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.