KUPOVAO BMW U AUTOSALONU

Matanić dobio alibi za vrijeme eksplozije

07.04.2010 u 10:46

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočili su Marko Grmoja i Petra Radić koji su Robertu Mataniću dali alibi prema kojem je u vrijeme eksplozije ispred Nacionala bio s njima u jednom autosalonu

Svjedoci tvrde da su 23. listopada 2008. godine oko 18 sati, kada se dogodila eksplozija, bili u salonu automobila s prvooptuženim Matanićem. Ugostitelj Marko Grmoja, inače zaposlenik autokuće Tomić & Co, rekao je da je Matanić bio čest gost u salonu te da je na dan ubojstva došao s dvije djevojke razgledati automobile.

Prema njegovim riječima, u salonu su bili između 17 i 19 sati , ali se ne sjeća kada točno, međutim pamti da su tamo bili oko sat vremena.

'Za vijest o eksploziji čuo sam kad su je objavili internetski portali i mislim da je to bilo dok je Matanić bio u salonu', rekao je Grmoja.

Inače, kaže, sastavio je Mataniću ponudu za jedan BMW te se razgovaralo o kupnji preko leasinga na ime tvrtke RS d.o.o.

Petra Radić, prijateljica Matanićeve cure Andrijane Stanić, kazala je da Matanića nije dobro poznavala i da ga je viđala samo kad bi dolazio po Andrijanu. Kazala je da je na dan eksplozije bila na kavi u dogovoru s Andrijanom te je došao Matanić s prijedlogom da idu pogledati automobile.

Ona tvrdi da su se u salonu zadržali dvadesetak minuta te da se nije govorilo o kupovini, kao ni o načinu plaćanja. Kaže da je i na dan uhićenja bila na kavi s Andrijanom, kada je u kafić ušla policija koja je odvela Andrijanu, zbog čega je ona ostala začuđena jer nije znala o čemu se radi.

Kako je u istrazi rekla da je na šanku kafića ostao Andrijanin mobitel, sada je ustvrdila da se toga ne sjeća.

Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem zaštićenih svjedoka.