filmska akcija

Načelnica Podgore slijedila kamion i spriječila prijevoznika u ilegalnom deponiranju šuta

22.12.2021 u 21:56

Bionic
Reading

Općina Podgora bori se s problemom ilegalnog odlaganja građevinskog otpada, a načelnica Petra Radić je otkrila kako je doslovno u filmskoj akciji spriječila nezakonito odlaganje

Naime, načelnica je prošlog petka slijedila kamion za koji je sumnjala da ilegalno odlaže šutu.

Radić kaže kako je to tek prvi korak koji je poduzet, dok drugi, onaj kojim sprječavamo daljnje divlje odlaganje, zahtijeva malo više truda svih zajedno.

'Kada kažem svih mislim i na sebe, jer sam u petak navečer slijedila kamion do Gornjih Igrana gdje je prijevoznik (N.K. iz Makarske) otpad iz jedne podgorske kuće planirao odlagati na zemljištu uz odobrenje vlasnika J.M.

Gospoda su upozorena na ilegalnost tog čina i naloženo im je da se kamion vrati odakle je i došao te da ujutro sve odlože ili u Kavi ili voze u Kaštela. Isto je i učinjeno te to smatramo svojom prvom malom pobjedom.

Redari će pratiti situaciju svakog dana, ali da nisam i sama reagirala kada oni nisu na dužnosti, pomak se ne bi dogodio', kazala je načelnica Podgore piše Makarska danas.

U nastavku je pozvala sve da snime bilo kakvu sličnu radnju.

'Ne ulazite u konflikte, ali slobodno svakog upozorite – naša je Općina dovoljno dugo bila divlji deponij. Nova vlast odgovorno tvrdi da više ne može i neće biti taoc građevinskih lobija', rezolutno je poručila načelnica.

.