MILANOVIĆ POJAŠNJAVA

'Masterplan bolnica nije propao!'

16.07.2014 u 23:03

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u srijedu u Bruxellesu da masterplan, kojim se predviđa funkcionalno spajanje bolnica kako bi se stvorila nova mreža bolnica i omogućilo racionalnije upravljanje bolničkim troškovima, nije propao i da je to samo jedna od etapa u stvaranju racionalnijeg sustava

'Ništa nije propalo. Masterplan je jedna etapa u sređivanju bolničkog sustava u kojem građanima moramo osigurati kvalitetnu zdravstvenu uslugu za ono što plaćaju, a plaćaju dosta. Ne treba, ne mora i ne smije u svakoj bolnici biti sve. Bit će bolnica u kojima će biti skoncetrirana oprema i kvaliteta i to u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Svugdje drugdje država treba osigurati brz i kvalitetan transfer do tih bolnica. U svojim mjestima građani pak trebaju imati ono što je najosnovnije. Tako rade i bogatije zemlje od nas', rekao je Milanović.

Milanović u Bruxellesu sudjeluje na sastanku čelnika zemalja članica EU-a koji su se okupili na izvanrednom summitu kako bi se pokušali dogovoriti o imenovanju novih čelnika europskih institucija.