JAGUAROV SKOK

Maskota Olimpijade nasrnula na vojnike

23.06.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Jaguar, maskota predstojećih Olimpijskih igara u Brazilu, usmrćen je u utorak nakon što je u krugu vojarne u Manausu tijekom uvježbavanja koreografije unošenja olimpijskog plamena svojim oštrim kandžama zaprijetio veterinaru, a potom i vojnicima

Ženka se ove velike mačke koja obitava u prašumama Amazone, naime, prilikom vježbanja počasnog kruga s olimpijskim plamenom najprije otrgnula s lanca, nakon čega su je veterinari neuspješno pokušali uspavati strelicama s umirujućim sredstvima. No kako je ženka prozvana Juma zaprijetila i vojnicima koji su također sudjelovali u koreografiji, jedan od časnika ustrijelio ju je iz pištolja.


'Otrgnula se i počela sumanuto bježati po krugu vojarne. Potom se namjerila na jednog vojnika i jedino što smo mogli učiniti jest da je usmrtimo. Žrtvovana je kako bismo zaštitili sudionike koreografije', kazao je nakon incidenta pukovnik Luiz Gustavo Evelyn.

Sedamnaestogodišnja Juma rođena je u zatočeništvu te joj je dom bio zoološki vrt koji održavaju vojnici te nije pokazivala znakove agresivnosti. Vojska je pak najavila istragu vezanu za incident.
432624,431213,430527,431539