POBJEGLI S PLIJENOM

Maskirani dvojac opljačkao benzinsku postaju u Zagrebu, odnijeli i cigarete

07.04.2020 u 12:45

Bionic
Reading

Dvojicu nepoznatih razbojnika u ponedjeljak ni mjere socijalnog distanciranja nisu spriječile u kriminalnom pohodu na zagrebačku benzinsku postaju iz koje su odnijeli novac i cigarete ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Maskirani i naoružani vatrenim oružjem razbojnici su u ponedjeljak upali na benzinsku postaju u Ulici kneza Branimira, u Dubravi. Od zaposlenika starosti 37 i 20 godina uzeli su novac i cigarete te pobjegli s plijenom od nekoliko tisuća kuna, doznaje se u policiji.

Nije poznato jesu li maske kojima su prekrili svoja lica, osim skrivanja identiteta nosili i zbog sprječavanja širenja virusa.

Benzinske postaje su, uz trgovine prehrambenim artiklima jedno od rijetkih prodajnih mjesta u Hrvatskoj, koja zbog mjera protiv zaraze kupcima nisu zatvorila vrata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite nedavno je izjavio da sigurnost na području Hrvatske nije narušena zbog iznimnog angažmana policajaca, čijim je radom izrazio veliko zadovoljstvo.

I dok raste broj prijavljenih nedjela koja se otkrivaju policijskim analitičkim radom, poput korupcije, broj razbojništava je pao za 12,7 posto, teških krađa za 19,7 posto, a krađa vozila za 14,4 posto.