NE NASJEDAJTE

Putem interneta od nepoznatog dogovorio kredit od 150 tisuća pa je ostao bez 75 tisuća eura

07.04.2020 u 10:14

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija javlja da je 52-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo 'Prijevara'

Putem interneta 52-godišnjak stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u svrhu ishođenja kredita od 150 000 eura. Za dogovoreni novčani iznos kredita, putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od oko 75 000 eura.

Oštećenom do današnjeg dana nije odobren kredit, niti je primio povrat novca, a osobe s kojima je komunicirao putem interneta prekinule su svaku komunikaciju.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće.

Jednako tako, policija je u više navrata zaprimila dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta savjet je da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa.

Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati na ovom linku.