poziva se na dopis iz ine

Martina Dalić traži da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa povuče odluku

19.07.2018 u 09:32

Bionic
Reading

Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, zatražila je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da promijeni i izvan snage stavi odluku prema kojoj je bila u sukobu interesa

Dalić smatra da njezine riječi potvrđuje i dopis koji je Ina poslala Povjerenstvu početkom ovog tjedna, piše Jutarnji.hr.

Povjerenstvo je prije sedam dana utvrdilo da je Martina Dalić bila u sukobu interesa kada je kao članica Vlade i njezina Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima sudjelovala u donošenju odluka kojima se skupštini Ine predlažu članovi Nadzornog odbora (NO) s obzirom na to da je njezin suprug Niko Dalić član Uprave Ine, a NO je nadležan odlučivati o statusu i materijalnim pravima članova Uprave društva.

U dopisu Povjerenstvu Dalić navodi da je odluka donesena na osnovi argumenata koje je na otvorenoj sjednici iznijela Aleksandra Jozić-Ileković, članica Povjerenstva, a za koje bivša potpredsjednica Vlade tvrdi da nisu utemeljeni na činjeničnom stanju. Jozić-Ileković je tvrdila da je od novog Nadzornog odbora Niki Daliću plaća smanjena, ali mu je povećan bonus te je prema njezinom proračunu na godišnjoj razini na taj način ostvario 60 tisuća kuna viša primanja.

Dalić tvrdi da to nije točno te da o tome nije odlučivao Nadzorni odbor Ine jer su ta pitanja uređena dodatkom ugovora o radu od 1. lipnja 2015. godine, a tada niti jedan od sadašnjih članova Nadzornog odbora koje predlaže Vlada RH nije bio njegov član niti je Dalić tada bila članica Vlade. Tvrdi i kako njezinom suprugu nije povećana plaća za 60 tisuća kuna i smeta joj zaokruženost iznosa na okrugao broj, što bi u svakom realnom izračunu bilo 'jako, jako malo vjerojatno', prenio je riječi Martine Dalić Jutarnji list.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL