ovakvom stanju nije se nadala

Markotić: Gledajući ono što se događa u Italiji, očekivali smo razorniju epidemiju

22.05.2020 u 19:37

Bionic
Reading

Trenutno u Hrvatskoj imamo 133 zaraženih od koronavirusa. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike "Dr. Fran Mihaljević", Alemka Markotić, gostujući u Dnevniku HRT-a rekla je kako prije tri mjeseca nitko nije mogao predvidjeti što će biti, a ovakvoj brojci nije se nadala

'Većina nas je očekivala da će razdoblje svladavanje epidemije možda dulje trajati, očekivali smo, gledajući ono što se događa u Italiji, da bi moglo biti puno razornije, ali uspjeli smo sve skupa napraviti i tu smo s iznimno dobrim rezultatima', rekla je za HRT Markotić.

Markotić kaže da virus nije oslabio, ali građani su se pridržavali propisanih mjera, zahvaljujući medijima koji su profesionalno odradili suradnju između Stožera i građana, ljudi su prihvatili mjere i ponašali se vrlo odgovorno, zbog čega imamo odličan rezultat.

Pojasnila je kako je koronavirus kapljična infekcija, one slabe u ljetno vrijeme, a što će biti dalje, vidjet ćemo. Dodaje da možemo gajiti nadu da će virus nestati, no kaže da to ovisi što će biti sa zemljama u kojima je iznimno veliki broj zaraženih.