'obnovimo zagreb'

Marina Pavković nova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

27.01.2021 u 18:33

Bionic
Reading

Prema svemu sudeći, u utrci za gradonačelničko mjesto u Zagrebu, kako su krenule najave kandidatura, bit će dvoznamenkasti broj kandidata. U utrku za gradonačelnicu krenut će i arhitektica Marina Pavković iz Inicijative "Obnovimo Zagreb". Kako sami pišu na Facebooku "Obnovimo Zagreb" je interdisciplinarna zajednica stručnjaka i znanstvenika udruženih u cilju cjelovite obnove grada Zagreba nakon potresa.

Pavković će svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba predstaviti u petak u Meštrovićevom paviljonu.

Uz njezinu kandidaturu za nasljednicu Milana Bandića, predstavit će i Nezavisnu listu koja će se natjecati za vijećnička mjesta u Zagrebačkoj skupštini. Nositeljica te liste bit će, također, Marina Pavković.

Udruga ''Obnovimo Zagreb'' u široj javnosti postala je poznata početkom prosinca prošle godine kada su premijeru Andreju Plenkoviću poslali otvoreno pismo na temu obnove glavnog grada.

"Pozivamo Vladu RH da razmotri poticanje građana na osiguranje imovine od rizika potresa na način da, u jednom od sljedećih programa mjera ili nekim drugim instrumentom, sufinancira osiguranje imovine i tako potakne građane da ih osiguraju", istaknula je tada Pavković.

Poručila je da će sufinanciranjem premije osiguranja od potresa Vlada postići nekoliko ciljeva od javnog interesa."Osigurat će se imovina koja se obnavlja od rizika potresa i moguće nove štete za vrijeme trajanja obnove i osigurat će se javna sredstava uložena u obnovu od rizika potresa i moguće nove štete. Također, rastom osiguranja imovine u ukupnoj premiji osiguranja smanjit će se pritisak na javna sredstva u slučaju štete nastale uslijed novih rizika potresa", istaknula je Pavković.