IZBACIVANJE IZ STRANKE

Marijana Petir mora platiti Beljaku i HSS-u 6250 kuna: Tužit ćemo je i dalje!

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 11.01.2020 17:26
  • Objavljeno 11.01.2020 u 15:45
Krešo Beljak i Marijana Petir

Krešo Beljak i Marijana Petir

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban / Nikola Ćutuk

Hrvatska seljačka stranka objavila je na svojoj Facebook stranici presudu Upravnog suda prema kojoj je odbačena tužba Marijane Petir za nepravedno izbacivanje iz stranke

"Budući da gospođa Marijana Petir i dalje zagađuje javni prostor lažima te blati HSS i stranačko vodstvo, dužni smo reagirati. Naime, gospođa Petir je tužila HSS i predsjednika Krešu Beljaka zbog, kako ona tvrdi, nepravednog izbacivanja iz stranke te je taj spor izgubila i mora platiti više od 6 tisuća kuna sudskih troškova u korist HSS-a i predsjednika Beljaka", poručuje HSS.

https://www.facebook.com/HSS.Hrvatska/posts/2958617734189159

Dodaje da unatoč presudi Petir "i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke", zbog čega najavljuju mogući novi sudski proces.

"Ako spomenuta gospođa nastavi s nanošenjem štete HSS-u i stranačkom vodstvu, bit ćemo primorani tražiti pravnu zaštitu u skladu sa zakonima Republike Hrvatske", poručuju iz HSS-a.

Prema objavljenoj presudi, Petir mora platiti 6250 kuna sudskih troškova, bez obzira hoće li iskoristiti pravo na žalbu Visokom upravnom sudu.

O presudi se na priopćenjem oglasila i Marijana Petir.

'Obzirom na konstantno iznošenje neistina od strane Kreše Beljaka i njegovog proizvoljnog tumačenja prava, potrebno je istaknuti da nisam izgubila spor na Upravnom sudu kojem sam podnijela tužbu zbog izbacivanja iz Hss-a, već je sud donio nepravomoćnu odluku na koju sam u zakonom određenom roku podnijela redovni pravni lijek. Isto tako, napominjem kako ću i ubuduće koristiti sve redovne i izvanredne pravne lijekove u zaštiti svojih prava koja su narušena djelovanjem Kreše Beljaka i/ili stranke kojoj je trenutno isti na čelu, uključujući svakako i traženje ustavnopravne zaštite kao i zaštite pred Europskim sudom za ljudska prava', piše u priopćenju koje je poslala redakciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!