na tragu

Marić za sustavan pristup demografskoj revitalizaciji

22.02.2018 u 13:25

Bionic
Reading

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak da se njegovo ministarstvo uključilo u demografsku revitalizaciju poreznom reformom s početka 2017., no i da taj problem treba rješavati sustavno, a ne izdvojenim mjerama

Nakon što je premijer Andrej Plenković pozvao u četvrtak na Vladi sve resore da se uključe u demografsku revitalizaciju, Marić je nakon sjednice izjavio kako su porezna politika i politika plaća na tom tragu.

'Što se tiče demografije, svi u Vladi izuzetno ozbiljno shvaćamo tu temu. No, ne mogu se stvari promijeniti jednom jednokratnom mjerom', ustvrdio je Marić te istaknuo kako je sustavan pristup problemu demografije izuzetno važan za Hrvatsku.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Odgovarajući na pitanje kako porezna politika može motivirati građane da imaju više djece, podsjetio je kako su izmjenama Zakona o porezu na dohodak na početku 2017. povećani osobni odbici za djecu i druge uzdržavane članove, koji progresivno rastu s povećanjem njihova broja.

Što se tiče drugih resora, spomenuo je neiskorištenu državnu imovinu koja bi se mogla staviti u funkciju kako bi se pomoglo mladim obiteljima.