MINISTRICA NA HTV-U

Murganić: Folklor je kreirao Strmota, posustao je pod teretom funkcije

20.02.2018 u 20:48

Bionic
Reading

Gostujući ministrica Nada Murganić u HTV-ovoj emisiji Tema dana kazala je da ju je ostavka državnog tajnika Marina Strmote iznenadila, ali i dodala da su na sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju netom prije razgovarali o svim demografskim mjerama koje je on na konferenciji za novinare nazvao folklorom

'Taj folklor je kreirao on, žao mi je da jedan mladi znanstvenik koji je imao priliku sve ono što zna provesti kroz Ministarstvo je posustao pod teretom te funkcije. Znanstvenici imaju puno znanja, ali ponekad je život jedno, a politika umijeće mogućeg', kazala je Murganić.

 

Upitana što je mislila kad je na presici rekla da je Strmota možda otišao pod pritiscima, Murganić je navela da je aludirala na konstantne pritiske u javnosti da se u pogledu demografske revitalizacije ne čini dovoljno.

Na pitanje je li se nakon Strmotina odlaska čula s njim, Murganić je rekla da nije iako ga je pokušala nazvati.

Marin Strmota Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto

'Pokušala sam ga kontaktirati, ali dobila sam njegovu poruku, napisao je: Oprostite mi, otkrila je Murganić i dodala da joj je teško je zamisliti da bi nakon ovakvog raspleta bila moguća kvalitetna suradnja.