udaranje ispod pasa

Marić: Maras je prevršio svaku mjeru, razmislit ću što ću dalje

18.10.2017 u 12:48

Bionic
Reading

SDP-ov Gordan Maras u Saboru je rekao kako ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora. 'Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže', rekao je. Šef financija Marić odgovorio mu je: 'Mislim da je prevršio svaku mjeru'

'Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji i u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine. Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja', odgovorio je ministar financija Marić, prenosi N1.

Dodao je kako se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri te najavio:

'Što se tiče istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govorio o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno. Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Neću s njim polemizirati. U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajano ispod pasa'.

Rafalni odgovor uslijedio je nakon što je Maras rekao kako se HDZ trudi obustaviti rad povjerenstva i spriječiti da javnost sazna informacije na koje ima pravo.

'Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže', rekao je Maras napominjući kako ima izviješće za financijsku stabilnost iz 2016. gdje 'jasno piše da HANFA ministra tijekom godine upozoravala na problem Agrokora, faktoringa'.

'A ministar Marić nama nakon šest mjesti govori da je sve u redu',  dodao je Maras.

  • +6
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek