ŽESTOK ODGOVOR

Maras uvrijedio konzultanticu, ona mu očitala bukvicu

09.03.2016 u 08:06

Bionic
Reading

Bivši ministar poduzetništva Gordan Maras obrušio se putem Facebooka na konzultanticu za europske fondove i kolumnisticu tportala Arianu Velu, koja je u emisiji Otvoreno prozvala bivšu Vladu za administrativno nasilje nad poduzetnicima kojima je teško doći do novca iz EU fondova. Umjesto Branka Grčića, koji je s njom bio u emisiji, glas je digao Maras te ju je prozvao da se besplatno reklamira na televiziji i ustvrdio da sigurno nije bila uspješna u prijavama za EU fondove. Na to je ona ispod tog statusa napisala poduži odgovor u kojem je podsjetila bivšeg ministra poduzetništva kako je koristio novac iz EU fondova da reklamira sam sebe te ga pozvala da dođe u njezinu tvrtku da mu pokaže kako posao zaista izgleda

'Na HRT-u u Otvorenom, konzultantica Vela koja se u emisiji besplatno reklamira, predstavlja navodno struku i kritizira što bivši pomoćnici nisu s njom imali direktan link. Valjda su trebali hodati s njom po ručkovima dok bi ona prijavljivala svoje klijente na natječaje vrijedne desetke milijuna kuna. Pretpostavljam da nije bila uspješna s prijavama pa su joj sad svi drugi krivi', napisao je Gordan Maras.

Na HRT-u u Otvorenom, konzultantica Vela koja se u emisiji besplatno reklamira, predstavlja navodno "struku" i kritizira...

Posted by Gordan Maras on 7. ožujka 2016

Ispod njegovog posta uslijedio je odgovor Ariane Vele, koja mu je nabila na nos činjenicu da je u reklamama koje je za poduzetnike platila EU prilično nametljivo provukao svoj lik.

'Rezultati koje ste postigli govore više od tisuću riječi, a brojke su prilično neumoljive. S druge strane, od svog rada živim već godinama, osnovala sam prvi hrvatski portal o EU fondovima još 2012.g. koji danas broji oko 40.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, radila sam na projektima vrijednosti veće od 200 milijuna eura, osnovala sam prvo hrvatsko učilište o EU fondovima, autorica sam prve knjige o pripremi i provedbi projekata financiranih iz ESI fondova i redovito potpuno besplatno radim na informiranju zainteresirane javnosti o ovoj važnoj temi.

Nisam pripadnica političkih stranaka niti me politika u tom smislu zanima, ali smatram da osobe koje vrše javne funkcije moraju stvoriti uvjete da ostali sektori rade svoj posao i moraju odgovarati za propuste koje su učinili, što dosad nije bio slučaj.

Kada govorite o mom 'reklamiranju' u TV emisiji, nemojte zaboraviti da ste i Vi jedini ministar u bivšoj Vladi koji je koristio novac iz fondova EU za osobnu promociju putem video-priloga za koje ste vjerojatno zakupljivali oglasni prostor u medijima. Moja 'reklama' meni neće donijeti nove klijente jer, istupajući ispred onih koji ne mogu doprijeti do medija i javnosti, izlažem sebe i svoju tvrtku Vašim i tuđim kritikama i objedama.

Srećom, ekspertiza kojom raspolažem tražena je na području cijele EU i šire pa si mogu dozvoliti da kažem ono što svim misle, ali se ne usude reći kako im ljudi kao što ste Vi ne bi stvarali probleme. Žao mi je što niste imali sluha za ono što Vam korisnici pokušavaju reći godinama, ali to nije moj problem. Odlike pravih vođa su da poslušaju druge i da priznaju svoje pogreške.

Kako bih Vam pokazala s kakvim se problemima u praksi suočavaju prijavitelji i korisnici EU sredstava, pozivam Vas da nam se pridružite u uredu na period od jednoga mjeseca kako bismo Vas uključili u aktivnu pripremu i provedbu projekata pa samo procijenite jesu li moje tvrtke i tvrdnje drugih korisnika utemeljene. Slobodno nas kontaktirajte ukoliko odlučite prihvatiti ovaj poziv', zaključila je Vela.

Nažalost, moram podijeliti status bivšeg ministra, g. Gordana Marasa, koji je o meni objavio vrlo neprofesionalan i...

Posted by Ariana Vela on 8. ožujka 2016


Na koncu je podijelila njegov status i poručila da će mu dati priliku da joj se pridruži 'jer možda zaista shvati da je priča jedno, a stvarni život drugo'.

Maras je ponudu za posao odbio, navevši da o temi europskih fondova zna sve što treba znati te joj je potom spočitao da je prema novom ministru regionalnog razvoja Tomislavu Tolušiću bila vrlo blaga, a prema bivšem potpredsjedniku Vlade Branku Grčiću oštra. 'Nemojte poslovni interes skrivati iza društvenog interesa', poručio je Maras te prozvao urednike HRT-a što su je pozvali u emisiju.

'Svaki vaš javni nastup ima i elemente reklame i bilo bi pošteno to i priznati. Nemam ništa protiv toga, ali bi urednici javne televizije trebali biti svjesni toga i malo kombinirati stručnjake u emisijama. Niste vi valjda jedini koji bi o tome govorili javno na televiziji', požalio se Gordan Maras te Ariani Veli potom poželio 'puno uspjeha u radu i svako dobro'.