Sabor

Maras ne odustaje od poruka na laptopu u sabornici

13.11.2019 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što je Upravni sud potvrdio odluku Državnog izbornog povjerenstva o kažnjavanju isticanju izbornih poruka u sabornici, SDP-ov zastupnik Gordan Maras ponovno je u srijedu došao s laptopom na kojem je istaknuta poruka

Maras je ovaj put na laptopu istaknuo poruku 'HDZ=korupcija' u skladu s SDP-ovim isticanjem borbe protiv korupcije kao jednim od najvažnijih pitanja, dok su se ranije poruke uglavnom odnosile na kampanju za EU parlament.

Upravni sud potvrdio je odluku DIP-a da se Marasa kazni s 86 tisuća kuna jer je tijekom kampanje za EU parlament kao SDP-ov kandidat isticao u sabornici na laptopu izborne poruke.

Za Upravni sud, kao i za DIP, to predstavlja kršenje Zakona o financiranju izborne promidžbe. U SDP-u su najavili žalbu, a Maras kazao da je spreman ići do Ustavnog suda.

'Na odluku Upravnog suda gledam kao na jedan postupak koji će završiti na Ustavnom sudu. Zanimljivo je da je Upravni sud donio odluku bez rasprave u mjesec i pol dana, a za HDZ i Fimi mediju odluka se ne može donijeti odluka 13 godina da vrati 20 i više milijuna kuna koje su ukrali iz državnog proračuna', rekao je Maras.

'Oni koji danas imaju vlast u Hrvatskoj imaju presudnu ulogu preko Đure Sesse na pravosuđe i zaštitili su sebe, a za slučaj naljepnice u Hrvatskom saboru koja nikoga nije ništa koštala presuda se bez rasprave donosi u mjesec i pol dana', dodao je.

  • +20
Sabor o amandmanima na proračun za 2020. godinu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Maras drži da kao zastupnik ima pravo u sabornici iznositi svoj stav bez sankcija i najavljuje da će se za to i dalje boriti, 'da Hrvatska ne bude Sjeverna Koreja već parlamentarna demokracija'.

'Ovdje se krši temeljno ustavno pravo, da zastupnik u sabornici može iznositi svoje stavove bez sankcija', istaknuo je.