IZGUBLJENI MJESECI

Maras: Bit ću u Povjerenstvu za Agrokor bez obzira na HDZ

04.10.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Gordan Maras (SDP) u Saboru je komentirao moguće osnivanje Istražnog povjerenstva o Agrokoru, koje nikako da se oformi

'Za to je kriv HDZ Trebaju već danas prihvatiti našu inicijativu, osnujmo Povjerenstvo i krenimo raditi', kazao je Maras, prenosi N1

Upitan hoće li on sjediti u Povjerenstvu, budući se HDZ tome protivi kazao je da će ukoliko ga Klub zastupnika SDP-a predloži - biti član povjerenstva bez obzira što HDZ rekao.

'SDP će svoje članove objaviti kad bude jasno da ćemo imati Povjerenstvo. Nećemo unaprijed licitirati imenima. Ovo odugovlačenje HDZ-a nedopustivo je. Već smo izgubili 2 mjeseca. Naš prijedlog spreman je od srpnja. Ovo što govori Plenković nije istina, oni očito ne žele Povjerenstvo. Da žele već bi glasali o tome, a samo traže isprike kako da do toga ne dođe. Postoji sumnja da nešto skrivaju, predugo se čeka, od sedmog mjeseca', kazao je Maras.

 

Podsjetimo, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u utorak novinarima da su vrlo blizu dogovora sa SDP-om oko izbora ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva za Agrokor, ali s obzirom na to da dogovor još nije definiran, o tome u srijedu neće biti glasovanja u Saboru, nego se ono planira za petak.

Na novinarsku napomenu kako to SDP ne prihvaća jer žele Gordana Marasa na čelu povjerenstva, Bačić je rekao kako on nije stekao dojam da oni žele i da nije o tome bilo riječi.

Na pitanje hoće li SDP to prihvatiti, i ako su prihvatili što se čeka, Bačić je rekao da razgovaraju još oko toga.

'Nadam se da ćemo to kroz iduća dva dana dogovoriti', rekao je Bačić.