POTPORA PLENKOVIĆU

Manjinci nakon sastanka: 'Postoji mogućnost da dobijemo mjesto ministra ili potpredsjednika Vlade'

07.07.2020 u 16:56

Bionic
Reading

Nakon sastanka budućih zastupnika nacionalnih manjina u Saboru, medijima se obratio Vladimir Bilek te potvrdio kako će svih osam novih/starih manjinaca dati potporu Plenkoviću za sastavljanje Vlade.

'Drago mi je što možemo reći da će budući klub zastupnika manjina raditi u istom sastavu kao i u prošlom mandatu. Konstatirali smo da ćemo dati potporu mandataru i omogućiti Plenkoviću da od predsjednika može dobiti mandat za sastavljanje buduće Vlade', rekao je Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, javlja Dnevnik.hr.

Biler je rekao i kako postoji mogućnost da manjinci dobiju ministarsko mjesto ili mjesto potpredsjednika Vlade, ali nije želio otkriti detalje. 

'Idemo u pregovore s mandatarom nove Vlade da napravimo što stabilniju većinu. Vjerujem da ćemo s mandatarom uspostaviti zajednički jezik. Osobno me ne zanima nijedno ministarstvo. Što se tiče Pupovca, koliko ga poznajem ne zanima ga ministarsko mjesto, da je htio, već je davno mogao biti ministar. SDSS je već imao i ministre i potpredsjednike, a Pupovac nikad nije bio na tim pozicijama', kazao je Bilek i rekao kako još nisu dali svoje potpise, ali da će to učiniti danas ili sutra.