SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA

Manja stopa smrtnosti i neuhranjenosti djece

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 10.05.2010 16:00
  • Objavljeno 10.05.2010 u 15:41
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Po podacima objavljenim u godišnjem izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), među djecom u svijetu zabilježena je puno manja stopa smrtnosti i neuhranjenosti, a puno je manje i zaraženih HIV-om i tuberkulozom, zahvaljujući dobroj provedbi programa te institucije koji se realizira pod nazivom Milenijski razvojni ciljevi (MDG)

U izvješću WHO-a objavljenom u ponedjeljak stoji da su neke zemlje postigle velik napredak, iako ima i onih koje će se morati još aktivnije angažirati na postizanju ciljeva koji bi se trebali ostvariti do 2015.

WHO obuhvaća 193 zemlje članice. U priopćenju, među ostalim, stoji da su Liberija, Sierra Leone, Mozambik i Ruanda postigle velik napredak kada je riječ o mortalitetu djece, unatoč velikim poteškoćama. No globalni rezultati pokazuju nejednakosti među različitim zemljama - neke napreduju sporije zbog sukoba, lošeg vodstva u državi, humanitarne ili ekonomske krize.

Smjernice programa Milenijskih razvojnih ciljeva donijeli su predsjednici 189 zemalja 2000, nastojeći na taj način uključiti globalnu politiku u proces borbe sa siromaštvom, glađu, lošim zdravstvenim stanjem djece, teškim pristupom pitkoj vodi i drugim sličnim problemima u današnjem svijetu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi