PRIKUPLJENO 1,3 MILIJUNA KUNA

Mandžukić oduševio malu Stephanie

21.09.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Optimizam je zavladao Zadrom. Svota novca koja se prikuplja za potrebe operacije malene Stephanie Milda narasla je do 1,3 milijuna kuna, što znači da je dva dana prije kraja velike humanitarne akcije kakvu Zadar i Hrvatska ne pamte posve izvjesno kako će osnovni cilj biti ispunjen

Kroz velike su šokove i nepoznanice prolazili roditelji bolesne djevojčice Anita i Ivica posljednjih dana. Prvo su na teren izašli lažni humanitarci koji su se okoristiti njihovom teškom situacijom i na prevaru uzimali novac od građana. Potom je ocu ukradena torbica sa svim dokumentima potrebnim za ishodovanje vize i preko 30.000 kuna doniranog novca. Uslijedile su nejasnoće oko cijene liječenja. Naime, cijena od 250.000 dolara odnosila se samo na trošak operacije kojoj prethodi i pregled procijenjen na 170.000 dolara. Srećom, iz bolnice u Chicagu objedinili su ove dvije usluge u jednu cijenu od 300.000 dolara, odnosno oko 1,8 milijuna kuna.

Budući da su roditeljima nužni i novci za putovanje, smještaj i boravak u SAD-u svaka kuna koja prijeđe zacrtani plan bit će dobrodošla.

Sjajni rezultati koji stižu s terena obitelji Milda vratili su osmijeh na lice. Od koncerta na Višnjiku pristiglo je 280.000 kuna, sinoćnji koncert u klubu Arsenal na kojem su nastupile grupe Postolar Tripper, Dirty Harry i SexyMotherFuckers donio je 30.000 kuna, za završnu manifestaciju košarkaški spektakl u Jazinama ulaznice se prodaju iznad svih očekivanja, NK Zadar donirat će kompletan prihod s prvenstvene utakmice protiv Intera obitelji Milda, a u tijeku je još na stotine akcija.

Posebno oduševljenje u obitelji Milda izazvala je donacija hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića. Na Facebook stranici 'Pomozite maloj Stephanie iz Zadra' zahvalili su mu ovim riječima.

'Hvala, Mandžo! Teško je sakriti osmijehe na licu svih nas u organizaciji i roditelja male Stephanie koje nam je omogućio hrvatski nogometni reprezentativac i najnoviji napadač u slavnom Bayernu svojom velikodušnom i nesebičnom donacijom za Stephanie. Bravo, Mandžo! Hvala, Mandžo!'

Danas se tih pola milijuna kuna koji nedostaju čine dostižnim iako je završni dan za prikupljanje donacija nedjelja. Čini se da nitko i ništa ne može stati na put velikom i ujedinjenom srcu u humanitarnoj akciji kakvu Hrvatska ne pamti.