NOVA ISTRAGA

Mamića se sumnjiči da je za sebe i brata s računa Dinama digao 2,5 milijuna eura

28.12.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, objavio je DORH na svojim stranicama

Iako u priopćenju ne navode o kome je riječ Večernji list doznaje kako je u pitanju Zdravko Mamić, Dinamov savjetnik iz sjene.

  • +7
Zdravko Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

ŽDO su sumnja da je Mamić kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, od početka veljače 2004. godine do 7. ožujka 2007 s računa kluba u jednoj austrijskoj banci bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno najmanje 2.5 milijuna eura u gotovini, a određeni je iznos novca s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun.

Također se navodi da postoji osnovana sumnja da je Mamić na opisani način pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2.5 milijuna eura odnosno 19 milijuna kuna, te da je bratu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 58,8 tisuća eura odnosno 448 tisuća kuna.  

Navedeni novac su, osnovano se sumnja, koristili za svoje potrebe, a sportski klub je oštećen za ukupno najmanje 2,6 milijuna eura, odnosno 19,5 milijuna kuna.