RAZRJEŠENJE ZLOČINA U BIH

Maloljetnici osumnjičeni za ubojstvo svećenika

12.02.2013 u 18:08

Bionic
Reading

Policija Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini potvrdila je u utorak kako su trojica maloljetnika osumnjičena za ubojstvo katoličkog svećenika Mile Ivančića, župnika u Zavalju kod Bihaća

'Pronašli smo dokaze i na temelju toga danas će ovim osobama biti određen pritvor', izjavio je novinarima u Bihaću Marijan Šimić, vršitelj dužnosti županijskog policijskog komesara.

Jedan od počinitelja, kako je pojasnio, od ranije je poznat policiji zbog zloporabe droga.

Zbog činjenice da je riječ o maloljetnicima, policija nije objavila njihova imena.

Objavljeno je samo kako su zločin počinili 15-godišnji D.M, 16-godišnji Č.A. i 17-godišnji Š.J.

Oni su predani sucu za maloljetnike koji treba odlučiti o određivanju pritvora.

Šimić je kazao kako svi prikupljeni dokazi ukazuju da je motiv za zločin bilo isključivo koristoljublje, no upozorio je kako je riječ o planiranom i brutalnom ubojstvo što je razlog za dodatnu zabrinutost.

Policija drži kako se svećenik pljačkašima pokušao suprotstaviti, pa su ga oni zbog toga najprije izboli noževima a potom mu lubanju smrskali kamenom.

Konferenciji za novinstvo održanoj u Bihaću nazočio je gospićko-senjski biskup Mile Bogović, koji je tom prigodom iskazao zahvalnost lokalnoj policiji na brzoj istrazi i otkrivanju počinitelja zločina.

Don Mile Ivančić, svećenik Gospićko-senjske biskupije, ubijen je u župnoj kući u selu Zavalje 8. veljače, a njegovo tijelo dan kasnije je otkrila žena koja posprema župnu kuću i crkvu.

Policiji je nakon toga trebalo tek nešto više od 24 sata da pronađe počinitelje i razjasni motiv ubojstva.