PONESITE KIŠOBRAN

Malo sunca, malo kiše; do +25

27.05.2013 u 14:01

Bionic
Reading

Promjenjivo vrijeme koje već danima vlada u cijeloj Hrvatskoj zadržat će se do kraja tjedna. Temperature će narednih dana porasti, no u četvrtak i u petak ponovno bi moglo biti koji stupanj hladnije

U utorak će u unutrašnjosti prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme, u Slavoniji uglavnom uz malu, a u drugim predjelima umjerenu naoblaku, u Lici i Gorskom kotaru i uz malo kiše. Na Jadranu znatno nestabilnije, na sjevernom i srednjem dijelu i uz grmljavinske pljuskove ili prolaznu kišu, a samo na krajnjem jugu uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak u postupnom okretanju na umjereno, na otvorenom moru južnog Jadrana i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 10, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna u cijeloj zemlji bit će od 17 do 22°C.

U srijedu će prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, ali i dalje uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Na sjevernom jadranu moguć je i jači razvoj naoblake praćen kišom i grmljavinom. U cijeloj Hrvatskoj će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 18 do 23, a u Slavoniji do 25°C.

U nastavku tjedna se ne očekuje stabilizacija vremena, pa će i dalje prevladavati promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima. Puhat će slab do umjeren vjetar južnih smjerova. U četvrtak i petak biti će malo svježije u odnosu na srijedu.