NAKON ANALIZE

Malezija potvrdila da pronađeni dijelovi pripadaju Boeingu 777

02.08.2015 u 12:08

Bionic
Reading

Malezija je u nedjelju priopćila da ostaci zrakoplova pronađeni na otoku La Reunion u Indijskom oceanu pripadaju Boeingu 777, tipu aviona kakav je bio onaj koji je nestao prošle godine

'Znamo da su zakrilca službeno identificirana kao dio zrakoplova Boeing 777', rekao je u priopćenju ministar prometa Liow Tiong Lai

'To su provjerile francuske vlasti zajedno s proizvođačem Boeingom, američkom nacionalnom agencijom za sigurnost prometa (NTSB) i malezijskim timom'.

'Tražim od svih strana da omoguće da ovaj ključni proces istrage ide svojim tijekom', dodao je Liow.

Dvometarska zakrilca koja su ranije ovaj tjedan nađena na otoku La Reunion analizirana su u vojnoj bazi kod Toulousa specijaliziranoj za analizu olupina nakon nesreća.

Ovo bi mogao biti prvi potvrđeni trag aviona. Istražitelji kažu da će on, ako se potvrdi da je pripadao upravo nestalom zrakoplovu, pomoći u daljnjoj podvodnoj potrazi.

Još jedan predmet za koji se vjeruje da pripada nestalom zrakoplovu Boeing 777 tvrtke Malaysia Airlines pronađen je na otoku La Reunion, javio je u nedjelju BBC.

Taj predmet, a radi se o vratima zrakoplova, predan je vlastima nakon što je pronađen južno od grada St Denis.

Malezijski zrakoplov na letu MH370 netragom je nestao u ožujku 2014. s 239 putnika i članova posade a letio je na liniji iz Kuala Lumpura za Peking.