BITKA ZA ŽIVOT

Malena Stephanie će danas biti operirana

03.10.2012 u 13:44

Bionic
Reading

Petogodišnja Stephanie Milda iz Zadra danas će u Chicagu biti podvrgnuta višesatnoj operaciji koja bi joj trebala vratiti, zbog teške bolesti mozga, izgubljeno djetinjstvo

'U srijedu 3. listopada obitelj se u 9 sati po lokalnom vremenu seli u tzv. Ronald Mc Donald House u blizini bolnice. Radi se o većoj kući u kojoj bolnica smješta obitelji svojih pacijenata. Svaka obitelj ima svoju sobu s kupaonicom, a zajednički koriste kuhinju, TV sobu, sobu s kompjutorom i praonicu rublja. Obitelj Milda ne plaća nikakve dodatne troškove jer kuću sponzorira multinacionalna kompanija čije ime nosi. Oko 11.30 po lokalnom vremenu obitelj mora biti u bolnici, a u 13 sati (20 sati po našem vremenu) dr. Frim sa svojim liječničkim timom počet će višesatnu operaciju (oko 8 sati) male Stephanie', doznaje se sa stranice na Facebooku obitelji Milda.

Podsjetimo, Stephanie je oboljela od teške Arnold-Chiarijeve malformacije (ACM), a uz to ima i cistu između velikog i malog mozga. Stephanie je ta teška bolest dijagnosticirana početkom 2012, operirana je u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, a kako poboljšanja stanja nije bilo, obitelj se odlučila na skupu operaciju u Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu.

Nakon prozivki dr. Davida Frima, koji je preuzeo brigu o malenoj pacijentici, da liječnici u Hrvatskoj nisu napravili ništa priopćenjem za javnost se oglasila i Klaićeva bolnica:

'Operacija je obavljena potpuno korektno i po pravilima struke. To dokazuju neuroradiološke postoperacijske slike. Tijekom liječenja nije bilo komplikacija ili grešaka', navodi se u priopćenju. Prema riječima roditelja malene Stephanie, njihova kćerkica se i nakon operacije žalila na bolove nakon čega su pomoću prijateljskih veza stupili u kontakt dr. Frimom.