VOZALI SU RODITELJE CIJELO LJETO

Majka prozvala kompletnu vlast: 'Radimo s najtežim bolesnicima, a mom djetetu ne mogu osigurati ni vrtić'

01.09.2021 u 11:23

Bionic
Reading

Petero djece jasličke dobi iz mjesta Otok kod Sinja prvog dana vrtićke godine ostalo je kod kuće, a tim povodom majka jednoga od njih, Anđela Bilokapić Jakić - inače medicinska sestra s COVID odjela splitske bolnice - oglasila se prozivkom kompletne piramide vlasti. Od općinskog načelnika i lokalnih vijećnika, preko gradonačelnika obližnjeg Sinja Mira Bulja i župana Blaženka Bobana, do premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića

Više mjeseci roditelji ove djece pokušavali su riješiti za njih ozbiljan problem, ali nailazili su na zid: lokalni čelnici prebacivali su odgovornost ili su otezali s odgovorima zbog Sinjske alke, Velike Gospe ili raznih protokolarnih aktivnosti, slali su ih od jednog do drugog ureda, a nije reagirala ni Splitsko-dalmatinska županija.

Ironično, ova županija posljednjih godina potiče ostanak ili doseljavanje mladih obitelji u manje razvijena mjesta kakav je upravo Otok kod Sinja, a jedan od uvjeta za dobivanje potpore jest to da njihova djeca pohađaju vrtić i školu u mjestu boravka ili mjestu najbližem njemu.

Petero male djece to ipak ne može, pa ni ako su roditelji vezani izuzetno složenim radnim mjestom, poput onoga u bolnici, s najtežim COVID bolesnicima. Pismo majke Bilokapić Jakić prenosimo u cijelosti:

Moje dijete je jutros ostalo kod kuće. Ne svojom, ni mojom voljom!

Hvala za to načelniku Dušanu Đuli, zamjeniku Nediljku Laci, predsjedniku i vijećnicima Općine Otok (Marino Marijanović, Lara Perković Tabak, Marijo Laco, Marijan Botica, Dražen Brčić Šušak, Jozo Omrčen – Čeko, Ivana Samardžić, Ivan Laco, Jure Grgat, Milan Norac-Kevo, Ivana Porobija, Luka Grgat, Ivan Tadić), gradonačelniku Grada Sinja Miru Bulju, zamjeniku Denis Bobeti, županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu, premijeru Vlade RH Andreju Plenkoviću i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

Zašto?

Zato što su svi odgovorni što je petero djece iz Otoka kod Sinja IZBAČENO IZ JASLICA - tj. izgubilo pravo na jaslice izvan svog mjesta prebivališta.

Zato što je naše mjesto prebivališta Otok kod Sinja koji ima vrtić, ali nema mjesta za jasličku skupinu.

Zato što već mjesecima zovemo i kucamo na vrata lokalnih i stranačkih političara, šaljemo dopise da se našoj djeci omogući smještaj u jaslicama, bilo u Otoku ili u ostalim općinama u Cetinskoj krajini.

Zato što imaju novca i vremena za sve što im je bitno, a za nas imaju odgovor "NE MOŽE".

Zato što ih nije briga za nas! I za našu djecu!

Pozdrav s COVID odjela, KBC Split.