STRAVA U PULI

Majka 27-godišnjeg sina izgladnjivala i vezala lancima

17.08.2011 u 23:44

Bionic
Reading

Intervencija policije u Puli otkrila je stravičnu priču koja se zbivala na adresi Zadarska 54 u stanu obitelji Đorđijevski. Kako prenosi Glas Istre, majka je u pulskom stanu zatočenog držala svog 27-godišnjeg sina, kojeg je vezala lancima i nije mu dala jesti

Mladić je, piše Glas Istre, policijskom intervencijom iz stana oslobođen još u petak, a njegovu je 62-godišnju majku, koja je osumnjičena za protupravno oduzimanje slobode i obiteljsko nasilje, policija u nedjelju privela u Istražni centar pulskog Županijskog suda. Dežurni istražni sudac joj je nakon saslušanja odredio jednomjesečni pritvor, i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Strahote koje su se događale u stanu obitelji Đorđijevski potvrdila je i E. A.,sestra zlostavljanog mladića.

'Zvali smo policiju. Moja majka u stanu drži mog brata zatočenog. On jest punoljetan, ali ona ima jakog utjecaja na njega i ne pušta ga van. Veže ga lancima i ne daje mu jesti. On će tamo umrijeti. Ne da nam da uđemo unutra', rekla E. A. u prvom telefonskom kontaktu s novinarima Glasa Istre.

Upravo su novinari bili ti koji su alarmirali policiju, no o detaljima slučaja policija zasad ne želi pretjerano govoriti.

Nešto pričljiviji bili su susjedi obitelji Đorđijevski. 'Taj mladić je pametan i dobar. Majka ga nikad nije puštala iz stana. Samo bi provirivao kroz zatvorene škure. Jednom sam ga ugledao, bio je jako blijed i mršav. Imao je dugu kosu i dugu bradu. Kad bi izašla iz stana, ulazna bi vrata gospođa vezala lancima s vanjske strane da on ne bi izašao', potvrdio je susjed obitelji Đorđijevski. No, i ovaj i drugi susjedi rekli su da nikad nisu imali problema s tom obitelji. Po tvrdnji susjeda, ono što se između majke i sina zbivalo koliko-toliko ostajalo je između njihova četiri zida.