UŽAS U NOVALJI

Majci prerezala vrat, sebe otrovala plinom

02.01.2009 u 11:15

Bionic
Reading

U obiteljskoj kući u Novalji u Paškoj ulici 63 nakon požara, koji je vjerojatno sinoć zahvatio kuću, pronađene su mrtve majka i kći. Neslužbeno se doznaje da je kći ubila majku, a potom je izazvala požar u kojem je izgorjela

Istražni sudac Ante Anić utvrdio je da je Ljijana Dabo (44) svojoj majci Mili (70) prvo nožem prerezala vrat, a potom se ubila plinom iz plinske boce. Strahovit je ovo epilog tragedije koja je počela jutros kada su u svome domu u Paškoj ulici u Novalji nakon požara mrtve nađene majka i kći Dabo.
Jedno je tijelo potpuno karbonizirano, a tijela su se nalazila u dvije različite prostorije.

Požar je buknuo nešto prije 9 sati, a žrtve su pronađene oko 9.30 sati. Da su stradale dvije osobe, potvrdila je za Večernji list Kristina Maoduš, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Susjedi su u petak oko jedan sat u noći čuli detonaciju u kući obitelji Dabo. Nakon toga jedan od susjeda ušao je u kuću i u sobi na krevetu ugledao beživotno tijelo Mile Dabo (68). Pokušao ju je okrenuti, no primijetio je krv, pa su susjedi pozvali policiju koja je u apartmanu obiteljske kuće pronašla i njezinu mrtvu kći Ljiljanu Abdić (45).

Za vrijeme zločina u svojoj sobi spavao je Ljiljanin 16-godišnji sin, koji je, potpuno šokiran, iz kuće izašao na poziv susjeda. Ljiljanin suprug i 14-godišnja kći prije Božićnih blagdana otputovali su u Njemačku u posjet obitelji. Susjedi su šokirani tragedijom, a za medije su ispričali kako su imali dojam da su se majka i kći uvijek dobro slagale.