UZVRAĆAJU UDARAC

Mađari: Vrdoljakova analiza je sramotna

13.05.2014 u 15:53

Bionic
Reading

Nije se dugo treba čekati odgovor Mađara na tvrdnje ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kako je MOL oštetio Inu za 6,2 milijarde dolara. Mađari uzvraćaju da je studija kojom Vrdoljak maše 'sramotna', 'pogrešna' i 'nevjerodostojna'

'Brojevi predstavljeni u hrvatskim medijima pogrešni su. Ako se uzme da ni osnovne činjenice nisu točne, poput toga da Ina hrvatskom BDP-u doprinosi sa 9,4 posto, a u stvarnosti je to između dva do tri posto, čitavo izvješće gubi na vjerodostojnosti', ističu iz mađarske kompanije.

MOL će Nadzornom odboru Ine predložiti da od Ministarstva gospodarstva zatraži kopiju sporne studije kako bi se o njoj raspravljalo jer, tvrdi se, negativno utječe na reputaciju i djelatnost Ine


'MOL Grupa vrlo je zabrinuta zbog načina na koji ministar gospodarstva šteti ugledu Ine i zlostavlja oko 14.000 zaposlenika za svoje političke intrige', piše u priopćenju.

Sindikat traži zaustavljanje svih poslovnih štetnih procesa

Sindikat INAŠ danas je zatražio hitno obustavljanje svih poslovno štetnih procesa u Ini dok se na okončaju pregovori između Vlade RH i MOL-a.

'U trenutku kada je analiza renomirane konzultantske kuće dokazala da je Ina zbog MOL-ovog upravljanja pretrpjela štetu od šest milijardi i 200 milijuna dolara, u Ini su najavljena nova otpuštanja, čime bi se brojka od 3.500 radnika koji su napustili INA Grupu samo u zadnje tri godine, povećala za dodatnih 250 djelatnika Ine', upozoravaju iz sindikata.