FOTOGRAFIRALA LISTIĆ

Luka Đurić: Predsjednica nije učinila ništa protuzakonito

11.09.2016 u 19:39

Bionic
Reading

Iako je Državno izborno povjerenstvo u subotu podsjetilo birače da na biračkim mjestima ne smiju koristiti mobitele, kao ni fotografirati glasačke listiće, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović to upozorenje, čini se, nije vidjela, izvijestio je N1, objavljujući snimku na kojoj se vidi kako predsjednica koristi mobitel prilikom glasovanja. Glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić izjavio je za tportal da nije riječ ni o kakvoj protuzakonitoj aktivnosti predsjednice te da je 'gora činjenica da je istom kamerom snimljena gotovo polovica glasačkog listića, što je povreda tajnosti glasovanja'

Podsjetimo, DIP je u subotu izvijestio da 'korištenje mobilnih telefona i fotografiranje glasačkih listića nije primjereno i u suprotnosti je sa općim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka'.

Danas u podne, DIP je objavio da je na prijevremene izbore izašlo oko tri posto birača manje nego u isto vrijeme na izborima u studenome 2015., a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon glasanja na biračkom mjestu u zagrebačkoj Bauerovoj ulici, poručila je da je bitno glasati jer su sljedeći mjeseci i godine presudni za budućnost Hrvatske.

No izvršavajući svoju građansku dužnost, predsjednica je učinila upravo ono što DIP smatra neprimjerenim, a što je ovjekovječeno na snimci televizije N1.

Predsjednica je, podsjetimo, prilikom glasovanja poručila da je bitno glasati jer su sljedeći mjeseci i godine presudni za budućnost Hrvatske.

'Očekujem veću izlaznost i pozivam građane da izađu na izbore jer je danas dan kad vi odlučujete (…) Danas moramo biti ozbiljni i ne možemo se poslije buniti ako ishod ne bude onakav kakav bismo željeli', rekla je u izjavi novinarima nakon glasanja na koje je došla sa suprugom Jakovom.