MAXTV PRVA LIGA - 22. KOLO

Lučko šokiralo Cibaliju, pobjeda Istre

17.03.2012 u 17:55

Bionic
Reading

Nogometaši Lučkog napravili su veliko izenađenje, svladavši Cibaliju u Vinkovicma 3:1, s time da su gosti vodili i 3:0. Istra je kao domaćin slavila protiv Šibenika

Poslije tri uzastopne i sigurne pobjede u nastavku HNL Cibalia je jučer uvjerljivo izgubila na svome terenu od Lučkog s 1:3. Ni najmanje ne umanjujući zasluženi trijumf gostiju, momčadi Cibalije, dogodilo se upravo ono na što je trener Samir Toplak ukazivao u najavi utakmice.

'Utakmica protiv Lučkog sve će biti samo ne lagana, vrlo sam oprezan i totalno mobiliziran kako bih momčad pripremio na najviši mogući način. Moramo biti maksimalno spremni da nam se ne bi dogodila kakva indolencija koja bi nas mogla skupo koštati. Uvjeren sam da se to neće dogoditi jer su sve to karakterni dečki, koji su svjesni da nas danas čeka teških 90 minuta', rekao je dan prije utakmice Toplak

Međutim, vinkovačka momčad u subotu na terenu nije pokazivala mobiliziranost i želju za nova tri boda. Tijekom 90 minuta uopće se nije primijetilo koja momčad se bori za izlazak u Europu, a koja za opstanak u HNL-u. Igrači Lučkog, koji su se do ovoga kola nalazili na 14. mjestu sa 16 osvojenih bodova, ušli su borbeno u utakmicu ne respektirajući domaćina. O igri domaće momčadi govori i podatak da vratar Lučkoga Željko Kovačić u 90 minuta gotovo da i nije imao niti jednu intervenciju.

Prvi šut upućen u okvir njegovoga gola bio je udarac Bartolovića u 83. minuti koji je i završio u mreži. Igra domaće momčadi svodila se na neprecizna dodavanja, izgubljene lopte, nerazumijevanje u igri i pokušaje da ugroze gostujući gol iz daljine što im nikako nije polazilo za nogom.

Dodajmo da je Istra 1961 kod kuće pobijedila Šibenika 2:1. Pogotke za domaćini postigli su Bačelić-Grgić u 8. minuti i Marić u 43., a prije drugoga gola domaćina Malčić je u 39. minuti izjednačio na 1:1 s bijele točke.