PREMIJER PROMIJENIO MIŠLJENJE

Lozančić ipak neće biti Oreškovićev savjetnik

05.05.2016 u 19:04

Bionic
Reading

Dragan Lozančić ipak neće biti savjetnik premijeru Tihomiru Oreškoviću, piše Jutarnji list. Neslužbena vijest o tome da je Orešković Lozančiću ponudio posao pojavila se jučer u večernjim satima, a HDZ je njome ostao zatečen

Tihomir Orešković, nakon kritika koje su došle iz HDZ-a, povukao je svoju odluku, a u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji list, koji možete čitati u petak u tiskanom izdanju Jutarnjeg, otkriva detalje priče o SOA-i, odnosima u vladajućoj koaliciji, mogućim preslagivanjima i trzavicama u Vladi.

Podsjetimo, jučer je stigla informacija da je Orešković Lozančiću ponudio mjesto u Vladi, te se spekuliralo da se radi o savjetničkoj poziciji.

Međutim, takvom informacijom ostali su zatečeni u HDZ-u. Pitali su se zašto je Orešković uopće potpisao razriješenje Lozančića s mjesta ravnatelja SOA-e.

'Čemu supotpis premijera na njegovu ostavku ako ga postavlja na poziciju savjetnika u Vladi? Teško mi je reći što njega motivira, ali moram priznati da sam iznenađen, jer ovo mi sliči na ponašanje kancelara, a ne premijera', kazao je HDZ-ov Željko Dilber u HRT-ovoj emisiji 'Otvoreno'.

Ocijenio je i da si premijer u tom slučaju, po sada dostupnim podacima, uzima više ovlasti nego što bi trebao imati.