'NISAM BILA U NOVOM SADU'

Lovrić odbila braniteljske optužbe i najavila tužbu

13.01.2009 u 16:35

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić odbila je optužbe braniteljskih udruga te županije po kojima je 14. prosinca prošle godine posjetila Novi Sad i sastala se sa Zavičajnim udruženjem Banijaca, čiji su članovi osuđeni ratni zločinci, te je izjavila da je tog dana bila na pokopu 15-godišnjeg djeteta svojeg prijatelja u Beogradu

Marina Lovrić je istaknula da je riječ 'o političkoj hajci i linču koji provodi predsjednik HSP-a Sisačko-moslavačke županije Željko Kardaš' i ustvrdila kakao predizbornu kampanju protiv nje ne vode braniteljske udruge, nego pojedinci koji imaju političke interese.

Županica je danas najavila da će sutra podići tužbu protiv svih onih koji su tvrdili i koji tvrde da je 14. prosinca 2008. bila u Novom Sadu, a dobiveni će novac darovati Udruzi nadarene djece Sisačko-moslavačke županije.

Također je rekla da se nema za što ispričati jer nikome nije učinila ništa nažao i da joj 'ne pada na pamet dati ostavku na dužnost županice zbog bezočnih laži'.
Vijest o najavi dolaska županice Lovrić u Novi Sad na osnivačku skupštinu podružnice Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije objavljena je na internetskoj stranici te udruge www.banija.rs.

Na toj je stranici 15. prosinca objavljena vijest o posjetu županice Novom Sadu 14. prosinca i njezinim razgovorima s vodstvom Zavičajnog udruženja na kojima je bio i predsjednik Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Nikola Sužnjević iz Gline.

Županica Lovrić danas je novinarima podijelila pisani demanti predsjednika Zavičajnog udruženja Banijaca iz Beograda Miloša Bajića u kojem stoji da je na internetskoj stranici toga Zavičajnog udruženja pogreškom objavljena netočna informacija o njezinu posjetu Novom Sadu.

U demantiju je Bajić naveo da su na osnivačkoj skupštini podružnice Zavičajnog udruženja bili predsjednik i zamjenik predsjednika Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Nikola Sužnjević i Nikola Bojčetić

Koordinacija Udruga iz Domovinskog rata na sinoćnjoj je sjednici, tragom vijesti koja je objavljena na internetskim stranicama Zavičajnog udruženja Banijaca o županičinu navodnom posjetu Novom Sadu i njezinim navodnim razgovorima sa Zavičajnim udruženjem, zatražila 'javnu ispriku i ostavku županice Lovrić'.

Županica Lovrić danas je odbila i optužbe o navodno 'netransparentnom trošenju' novca za organizaciju Sofijinog bala 22. studenoga 2008. u Topuskom te tvrdnje HND-a da je 'blatila ugled novinara 'Večernjeg lista' Danijela Prerada i novinarske profesije'. Ustvrdila je kako je u javnim nastupima argumentima pobila pisanje tog novinara o troškovima održavanja Sofijinog bala.