odluka oko četvrtka

Lovrić o online nastavi u Zagrebu: Ako mjera urodi plodom, učenici će se vratiti u školu već idući tjedan

09.04.2021 u 20:36

Bionic
Reading

Iako su prije praznika svi zagrebački učenici bili na nastavi u školama, od ponedjeljka to će vrijediti samo za niže razrede osnovne škole i maturante, svi ostali nastavu će imati na daljinu. Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić kazao je da u Zagrebu ima 20-ak posto više zaraženih učenika nego na početku uskršnjih praznika

"Zaključili smo da bi bilo dobro preventivno odgoditi povratak jednog dijela učenika, ne svih. Učenici od 1. do 4. razreda i maturanti će redovito dolaziti u školu", kazao je i objasnio da su se na to odlučiti jer "je veliki porast broja zaraženih u općoj populaciji u Zagrebu", rekao je Lovrić za RTL Danas.

"Danas smo imali 705, a jučer 750 novozaraženih", kazao je i dodao da je bila procjena da bi povratak velikog broja učenika, koji bi se u ponedjeljak vozili i javnim prijevozom, doveo do znatnog povećanja zaraženih i učenika, a to bi moglo ugroziti i nastavak školske godine.

"Ako mjera urodi plodom i broj zaraženih ostane na ovoj brojci od 0,25 posto, onda ćemo C model imati samo ovaj tjedan i nastaviti s normalnom nastavom", rekao je i dodao kako su se na odlučili na ovaj potez kako bi mogli u narednim tjednima nastaviti nastavu u školama.

Najavio je da će odluku za drugi tjedan donijeti tek oko četvrtka. Uvjeren je da će maturanti i u narednim tjednima imati nastavu u školama.