LIHVARSKI UGOVOR

Lovrić i Klemm optuženi zbog Šarićeva transfera

Lovrić, Šarić, Klemm

Lovrić, Šarić, Klemm

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Protiv pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, vlasnika zaštitarske tvrtke ‘Klemm Security’ Josipa Klemma i voditelja Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutina Kosića Uskok je podigao optužnicu, tereteći ih za lihvarski ugovor u vezi transfera košarkaša Darija Šarića, te zapošljavanja u Ciboni na račun Zagrebačkog holdinga

Trojica okrivljenika i jedna tvrtka optuženi su zbog zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, ali i pokušaja i poticaja na te zlouporabe te zbog trgovanja utjecajem, objavio je Uskok u utorak na svojim internetskim stranicama, ne otkrivajući njihova imena.

Lovrića, koji je bio predsjednik košarkaškog kluba Cibona i Klemma Uskok tereti da su se pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona s jednim igračem sklopila ugovor s pravom jednostranog raskida ugovora radi prelaska u drugi klub zbog čega bi Cibona imala pravo na odštetu od 1,2 milijuna eura.

Lovrić i Klemm su prema sumnjama Uskoka postupajući s namjerom stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti okrivljenoj tvrtki u prosincu 2012. sklopili ugovor o zajmu kojim su ugovorili da će ta tvrtka platiti Ciboni uplatiti 550 tisuća eura radi isplate odštete Hrvatskom košarkaškom savezu.

Cibona se timn ugovorom obvezala da će zajam s pripadajućom kamatom od 8 posto biti vraćen do 1. rujna 2014. te je, na traženje Klemma ugovoreno da će Cibona, ako igrač jednostrano raskine ugovor i prijeđe u drugi klub, pola ukupnog iznosa odštete koji pripada KKC, umanjenog za iznos pozajmice uvećane za pripadajuće kamate te umanjenog za 10 posto koliko dobiva agent igrača isplatiti Klemmovom trgovačkom društvu, a što iznosi oko 227 tisuća eura.

Velika imovinska korist ipak nije ostvarena jer je Cibona odbila isplatiti navedeni iznos i pokrenula sudski postupak protiv Klemmove tvrtke radi smanjenja obveza na pravičan iznos.

Uskok sumnja i da je Lovrić od voditelja Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutina Kosića, koji je od ranije pod istragom u aferi Agram, tražio da zaposli petero osoba iz Cibone, koji za ta radna mjesta nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!