odlazak

Lovrić: Bandić je živio za Zagreb i takav ga je život, radeći danonoćno za grad, i potrošio

28.02.2021 u 09:05

Bionic
Reading

U 66. godini noćas je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

'Sve nas je zateklo, nešto što se nikad ne planira i ne očekuje', rekao je novinarima u nedjelju ujutro pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, dodavši da ga smatra najvećim gradonačelnikom u zagrebačkoj povijesti, prenosi HRT.

Lovrić je kazao i da je Bandić živio za Zagreb i da ga je takav život, danonoćni rad za grad, i potrošio.

'Često je znao citirao Andrićeve 'Tragove pored puta' pa je tako znao govoriti da veliki ljudi ne umiru jer ostaju njihova djela. Pa je sasvim sigurno - dok je Zagreba, a vjerujem da će ga biti vječno, neće umrijeti ni Milan Bandić', rekao je emotivni Lovrić novinarima. Posljednji put gradonačelnika je, kaže, vidio u petak, kada je izgledao dobro. Imali su velike planove za njegov novi mandat.

Bandiću je, prema neslužbenim informacijama, pozlilo oko ponoći. Brzo je došla hitna pomoć koja mu je pokušala pomoći, ali bezuspješno. Prebačen je u bolnicu u kojoj su ga još jednom pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli te su konstatirali da je preminuo od posljedica srčanog udara. Zasad nema službenih informacija ravnatelja bolnice ili liječnika. Zagrebački gradonačelnik imao je niz zdravstvenih problema, a u utorak je trebao ići na operaciju glasnica.

  • +25
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL