U SEATTLEU

Lopovi ukrali sedam tisuća Wii U konzola

19.12.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Masovne pljačke gaming opreme više nisu nikakva rijetkost a recentna krađa Wii U konzola najveća je takva dosad zabilježena

Grupa još uvijek nepoznatih pljačkaša u Seattleu u zračnoj luci SeaTac otuđila je čak sedam tisuća Wii U konzola. Nažalost, masovne krađe gaming opreme i igara danas više nisu nikakva rijetkost pa je tako nedavno u Nizozemskoj ukraden pun šleper kopija Assassin's Creeda III. Lopovi nikada nisu otkriveni i uhićeni.

 

Krađe kopija Call of Duty igara pak nije potrebno ni spominjati. U cijelu strku redovito su uključeni i privatni istražitelji i FBI kako bi se povratile kopije igara koje se tek trebaju pojaviti na policama trgovina.

 

Ipak, krađa u Seattleu u potpunosti diže ljestvicu. Naime, ukraden je kamion sa 64 palete nove Nintendove konzole. U prijevodu, to je sedam tisuća (!!) konzola a policija vrijednost otuđene robe procjenjuje na 2,28 milijuna dolara, prenosi Eurogamer. Polovica ukradenih konzola bilo je Deluxe a polovica Basic izdanje.

 

Lopovi su se u zračnoj luci pojavili s dva manja kamiona i u njih pomoću viličara utovarili palete vrijedne konzole.

 

Ipak, policija smatra da će se lopovi sami razotkriti putem eBayja ili nekim drugim putem s obzirom da neće biti vrlo lako sakriti sedam tisuća uređaja s obzirom da će se one morati prodavati mnogo jeftinije od tržišne cijene.