HDZ O POREZU NA IMOVINU

'Linićev harač na nekretnine čista je obmana i laž'

07.11.2012 u 11:08

Bionic
Reading

Uvođenje poreza na imovinu je nova velika laž i obmana Kukuriku vlade jer je riječ je o porezu na nekretnine a ne o porezu na imovinu, kako se to stalno prezentira, stoji u priopćenju HDZ-a koje je potpisao tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo Goran Soldo

HDZ smatra kako Vlada namjerava oporezivati nekretnine što su ih građani mukom stekli i cijeli život otplaćivali, dok silna imovina - gotovina imućnih, depoziti, obveznice i dionice, umjetnine, zlato i srebro, licencije i patenti, automobili i jahte ostaju netaknuti. 'Mnoge 'nekretnine' nisu niti legalizirane, nema ih u gruntovnicama, pa bi ilegalni graditelji mogli ponovo biti nagrađeni a oni što su radili po propisima - kažnjeni', ističe HDZ napominjući kako se rata stambenog kredita u 'švicarcima' za jednu mladu obitelj udvostručila, pred čime Vlada zatvara oči i udara je novim Linićevim haračem na nekretninu.

Tajkuni s milijunima oročenim u bankama, jahtama i svim luksuzom, kako se navodi, ne moraju platiti ništa. HDZ pita je li to pravednija raspodjela poreza obećavana Planom 21?


Ocjenjuje kako je jedini uspješan dijalog Kukuriku vlade s građanima porezna agresija i nameti te dodaje kako se radi o porastu PDV-a, većim trošarinama, većoj cijeni cestarina, struje, plina, goriva, grijanja, hrane.

'U takvoj surovoj hrvatskoj stvarnosti i dalje se svakodnevno gase radna mjesta, pa karton Zavoda za zapošljavanje sad već ima 332.000 građana', navodi HDZ i poručuje Vladi kako ljudi žele program za gospodarski razvoj, investicije koje će im omogućiti posao, rast BDP-a i bolji standard.

HDZ smatra kako Vlada s podsmijehom nudi mizerne uštede na komotnim ministarskim plaćama prema kojima bi Milanovićevi ministri umjesto po 20.000 kuna svaki mjesec u džepove spremali tisuću kuna manje!