BIVŠI SDP-OVAC OPTUŽUJE

Linić: Hajdaš Dončić laže u ime premijera Milanovića

22.07.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Slavko Linić komentirao je sinoć u Dnevniku 3 HTV-a posjet premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića Rijeci. Kritizirao je način vođenja stranke i ustvrdio da ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić 'laže u ime premijera'

Bivši SDP-ovac Slavko Linić rekao je kako u toj stranci danas nije bitno koliko si sposoban, nego koliko si podoban. Kaže kako ne vjeruje da je na sinoćnjem skupu članstva u Rijeci on bio tema razgovora.

'Riječki SDP je uvijek bio okosnica stranke, a znanje riječkih kadrova prenosilo se na hrvatski, učilo se na primjeru riječkog ogranka. Nije potrebno pacificirati SDP i vjerujem da su članovi riječke organizacije sposobni reći Milanoviću što valja, a što ne valja u stranačkoj politici. Nisam više član stranke, zahvalan sam im na podršci, ali Linić više nije tema SDP-a - tema je loš predsjednik koji ruši rejting i koji je prevario birače. To su brige SDP-ovaca', rekao je Linić i dodao da Milanović očito ne uspijeva u Rijeci jer se tamošnjem članstvu teško može nametnuti mišljenje.

'Teme razgovora bile su Milanović kao najnepopularnija politička osoba u Hrvatskoj, pad rejtinga SDP-a, brzo približavanje Oraha SDP-u, rast rejtinga HDZ-a i odustajanje od Plana 21', kazao je Linić i dodao da je Milanović imao puno toga za objasniti riječkom članstvu prije nego bi ga uopće pitali i za sječu riječkih kadrova u HŽ-u.

Linić je rekao i da ministar Siniša Hajdaš Dončić, koji je smijenio predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Darka Peričića, laže u ime premijera: 'Kadrovi u HŽ-u nisu maknuti jer su neuspješni i nisam samo ja taj koji je maknut. Smijenjeni su sposobni kadrovi u HŽ Infrastrukturi samo zato što to želi Milanović. Nemaju odgovora zašto su ga smijenili. Ostaju podobni koji slušaju predsjednika. Poruka je da te sposobnost ne može spasiti', kazao je Linić i poručio šefovima državnih tvrtki da budu odgovorni prije svega jer će vrijeme pokazati njihovu sposobnost.