inspekcija u kbc split

Liječnik ne samo da je uzeo mito, već su učinjeni i propusti u liječenju Ivice Adžaipa

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Nakon provedenih zdravstveno-inspekcijskih nadzora u KBC Split, ustanovljeno je kako su učinjeni propusti u liječenju Ivice Adžaipa koji je preminuo uslijed srčanih tegoba. Riječ je o slučaju kojeg istražuje i Uskok jer je supruga preminulog tvrdila kako je kardiokirurg u toj bolnici tražio mito da joj hitno operira supruga

'U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. Temeljem dostupne medicinske dokumentacije i izjava liječnika koji su sudjelovali u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijediti će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu', stoji u priopćenju KBC-a Split u kojem se navode tek inicijali pacijenta.

Podsjetimo, Uskok je pokrenuo istragu protiv splitskog kardiokirurga liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju KBC-a pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju, te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti.

Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat.

No, kada je 12. studenoga od supruge pacijenta, koja je osumnjičena za davanje mita, primio 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, novac je zadržao za sebe te zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao.

Nakon toga je 16. studenoga od spomenute žene primio i dodatni iznos od 2.000 eura, navode u Uskoku.

Istraga je pokrenuta nakon nakon što je Ljubica Adžaip, udovica umrlog Ivice Adžaipa, cijelu priču ispričala u emisiji Nove TV "Provjereno".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!