TROVANJE ŠPIJUNA

Liječnici Skripalovih skeptični oko njihovog dugoročnog zdravlja

29.05.2018 u 10:50

Bionic
Reading

Liječnici koji su liječili bivšeg ruskog dvostrukog špijuna i njegovu kći nakon što su otrovani nervnim agensom u Britaniji kazali su da ne znaju kakvo će biti njihovo dugoročno zdravlje, a inicijalno su se bojali da bi slučaj mogao puno lošije završiti

Sergej Skripal, bivši agent u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi i njegova kći Julija pronađeni su bez svijesti na klupi u engleskom gradu Salisburyju 4. ožujka.

Osoblje bolnice u tom gradu u kojoj su liječeni Skripalovi reklo je za BBC da su se neki počeli pitati jesu li i oni možda žrtve nervnog agensa.

Upitana oko dugoročnog utjecaja trovanja na zdravlje Skripalovih direktorica bolnice Christine Blanshard rekla je da je prognoza nesigurna.

'Častan odgovor je - ne znam', rekla je u intervjuu za BBC.

Britanija je objavila da je vrlo vjerojatno da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalovih a zapadne vlade, uključivo SAD, protjerale su više od 100 ruskih diplomata.

Rusija je zanijekala umiješanost u trovanje.

  • +3
Očevid na mjestu trovanja Skripalovih Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Julija Skripal govorila je prošli tjedan za Reuters, te rekla da je njezin oporavak polagan i vrlo bolan, i da je sretna što je uopće preživjela.

Osoblje bolnice kazalo je da su mislili da će i Julija Skripal i njezin otac umrijeti nakon trovanja.

'Svi pokazatelji govorili su da neće preživjeti', rekao je Stephen Jukes, liječnik u intenzivnoj njezi koji je liječio Skripalove.

Dodao je da je liječnički tim inicijalno sumnjao da su Skripalovi uzeli prekomjernu dozu opijata, ali da je prava dijagnoza brzo postavljena.